LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Daqi Concept

Daqi Concept Inc. is een vrij jong bedrijf dat in juli 2015 is opgericht door een groep product designers. ... Lees meer


Daqi Concept Inc. is een vrij jong bedrijf dat in juli 2015 is opgericht door een groep product designers. 

De bijzondere naam "Daqi" is afkomstig van een Chinees gezegde dat zoveel betekent als: neem de tijd om geweldig en volwassen te worden, om te benadrukken dat de beste dingen in het leven meer toewijding nodig hebben. De ontwerpers van Daqi Concept hebben voor deze naam gekozen omdat de Chinese filosofie aansluit bij hun idee dat design gezien kan worden als een proces van herhaalde experimenten en herzieningen. Het doel van de designers van Daqi Concept is om traditionele ambacht en moderne technologieën bij elkaar te brengen. Op deze manier willen ze mooie dingen creëren en zowel de ervaringen als de lifestyle van de productgebruikers verbeteren. Al snel na de oprichting van Daqi Concept werd hun eerste wapenfeit geboren: de JinGoo. Deze bijzondere verschijning is eigenlijk uit noodzaak is ontstaan: een van de ontwerpers van Daqi heeft een kind dat nooit in het donker durfde te slapen. Om er voor te zorgen dat haar dochter toch wilde slapen zonder al te veel licht bedacht ze de JinGoo: een bluetooth speaker en lichtje in één dat op afstand bedienbaar is. Wat begon met wat doe-en-zelfen is inmiddels uitgegroeid tot een waar kunstwerk. De JinGoo beschikt naast een uniek en innovatief design over een bluetoothspeaker en licht met oplaadbare batterijen. De populariteit en het ontwerp van de JinGoo belooft heel wat voor de toekomst van Daqi Concept!