Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Het begin van Dutch Original Gispen gaat terug tot 1791. In dat jaar ontvangt de familie van der Stroom het gild voor ‘stoelenmakers- en stoelendraaiersgezel’ en wordt de basis gelegd voor meubelfabriek Gebroeders van der Stroom. De fabriek in Culemborg gaat over van generatie op generatie en introduceert in 1923 als eerste bedrijf in de meubelindustrie elektriciteit. Rond deze tijd werden de stoelen voor het eerst voorzien van bekleding wat zorgt voor een doorbraak op het gebied van zitcomfort. Ook het Rotterdamse bedrijf Gispen besluit zich in Culemborg te vestigen. Waar ze eerst groot succes hadden met hun collectie stalen huismeubilair besluiten ze eind jaren 70 zich volledig te concentreren op kantoormeubilair.  Enige tijd later verwerven de Gebroeders Stroom de exclusieve rechten op het produceren van enkele succesvolle ontwerpen van W.H. Gispen. Dit zorgt voor de terugkeer van de klassieke buisstoelen in het moderne interieur en ook deze keer is dit een groot succes. Deze klassiekers worden nog steeds met de hand gemaakt in de meubelfabriek in Asperen. De ontwerpen van Gispen zijn te herkennen aan hun combinatie van eenvoud en hoogwaardige zitcomfort.  Na het succes van Gispen besloten de Gebroeders Stroom ook andere ontwerpen van gerenommeerde Nederlandse designers uit de tijd van het modernisme te herintroduceren. Naast de oudere designs hebben ook hedendaagse ontwerpers als Wim Rietveld en Jan des Bouvrie de collectie van Dutch Originals verrijkt met hun meubels. Belangrijke elementen van alle Dutch Originals ontwerpen is de nadruk op functionaliteit, elegantie en zitcomfort. Naast gevestigde ontwerpers werkt Dutch Originals ook graag samen met jonge, talentvolle ontwerpers. Onder andere Richard Hutten en Thijs Smeets geven onder het label Gispen Today, dat valt onder Dutch Originals, een modern gevolg op de ontwerptraditie van W.H. Gispen.