Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Louis Poulsen

Nieuwste Louis Poulsen collectie

De geschiedenis van Louis Poulsen begint al in 1874. Het Deense merk laat zich vanaf het prille begin inspireren door de Scandinavische design traditie waarbij de vorm volgt op de functie van het ontwerp. De functie en designs van de Louis Poulsen lampen zijn zo gemaakt dat ze het natuurlijke licht reflecteren en ondersteunen. Over elk detail van de lamp is nagedacht en bij het begin en eindpunt van het ontwerpproces blijft licht altijd centraal staan. Gepassioneerd vakmanschap staat hoog in de vaandel bij Louis Poulsen en hun doel is om lampen te ontwerpen van hoge kwaliteit, die plezierig zijn om naar te kijken en goed samenwerken met het natuurlijke licht. In 1924 ontwierp Poul Henningsen de bekende Paris lamp, deze lamp belichaamt het ideaal waar Louis Poulsen nog steeds voor staat: de samenwerking van design en licht. Inmiddels werkt het Deense merk samen met designers, architecten en andere talenten om de mooiste, eenvoudige, doch kwalitatief hoge lampen te ontwerpen. Met hun lamp designs wil Louis Poulsen een fijne omgeving creëren waarin mensen zich comfortabel voelen en waar een fijne sfeer hangt. Inmiddels is Louis Poulsen vele design awards en nieuwe techniek ontwikkelingen veder maar nog steeds staat het ontwerpen van een aangename lamp centraal.