Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Luceplan is in 1978 ontstaan uit het idee van drie architecten: Riccardo Sarfatti, Paolo Rizatto en Sandra Severi. Na jarenlang samengewerkt te hebben met Gino Sarfatti, de oprichter van Arteluce, wilden zij hun ervaring bij elkaar brengen om een eigen lichtmerk op te richten. Het succes van Luceplan is te danken aan enkele constante factoren die al vanaf het begin aanwezig zijn: experimenteren, onderzoek en kwaliteit. Ook hun filosofie die gefocust is op het creëren van mooie items voor een groot publiek heeft bijgedragen aan het succes van Luceplan. Met hun lampen wil het Italiaanse merk niet alleen een mooi design creëren, ook willen ze de kwaliteit van leven verbeteren. Energie besparing staat dan ook aan de top van hun prioriteitenlijst, samen met de weloverwogen keuze voor materialen, duurzaamheid en onderhoud van het product. Voor Luceplan is het belangrijk om naast een stijlvol product ook een product af te leveren dat lang mee gaat en milieuvriendelijk is. Naast het ontwerpen van bijzondere lampen richten zich ook op het onderzoeken van nieuwe technologieën en het steeds milieuvriendelijker maken van hun verpakkingen en producten.  Hoewel Luceplan een uitgebreide collectie heeft, van hang- tot tafellampen en van wand- tot vloerlampen, zijn alle lampen te herkennen aan de klasse en stijl die ze uitstralen en hun tijdloze ontwerp.