Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Lumina

Nieuwste Lumina collectie

Het Italiaanse Lumina draait al sinds 1973 mee in de verlichtingswereld. Het bedrijf werd opgericht door Tomasso Cimini en wordt momenteel geleid door zijn zoons Ettore en Andrea. 

Nog steeds is Italië de thuisbasis van Lumina, hier staat de fabriek en worden alle producten aangeleverd door lokale leveranciers. Alle Lumina lampen staan bekend om hun functionele design en hoge kwaliteit. Het merk is trots om hun traditie van handgemaakte lampen te combineren met de nieuwste technologieën. Een belangrijk onderdeel van Lumina is dan ook het constant onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe technieken en materialen. De filosofie van het bedrijf is dat vorm van een product moet aansluiten op zijn functie door slim design en technische oplossingen. Ontwerpen van Lumina zijn niet alleen te vinden in huishoudens over de hele wereld maar ook in bekende musea zoals het MoMa in New York en Le Musée d’Arts Decoratifs in Parijs. Een Lumina lamp staat voor uniek en kwalitatief hoogwaardig design waarbij de functionaliteit functie zeker niet wordt vergeten.