Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Hoewel de naam anders doet vermoeden is Montis begonnen als een oer-Hollands bedrijf. De gebroeders Van den Berg beginnen in 1974 het design label en vernoemen het naar hun familie: Montis is het Latijnse genitief van ‘monte’ en betekent ‘van den berg’.

 Als locatie kiezen de Van den Bergs voor Dongen: hier worden ze omgeven door belangrijke leerlooierijen en zijn veel mensen met vakkennis gevestigd. In 1983 introduceert Montis de ‘jas techniek’: dit is een revolutionaire stofferingsmethode waarbij een fauteuil als het ware een jas aantrekt. Ritsbare leren hoezen worden rondom een metalen frame bekleed. De eerste fauteuil waarbij dit gedaan wordt is de Chaplin, deze groeit uit tot een ware klassieker. Na de Chaplin volgen nog tal van andere ontwerpen waarbij comfort en modern design hand in hand gaan. Momenteel werkt Montis samen met gerenommeerde ontwerpers en jonge talenten om door middel van nieuwe technieken unieke en tijdloze items te produceren zonder daarbij concessies te doen op het zitcomfort.