LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.



Een Perletta vloerkleeds is te herkennen aan het innovative dessin, de tijdloze weefsels, neutrale tinten en onverwachte structuren

Alweer bijna 30 jaar geleden startte het Nederlandse bedrijf  Perletta Carpets met het importeren van vloerkleden naar Nederland. Ze begonnen met het overvliegen van de wereld  om in onder andere India, Nepal, Turkije en Kroatië op zoek te gaan naar de mooiste vloerkleden en deze mee te nemen Nederland. Na het opbouwen van jarenlange ervaring en kennis besloot het bedrijf ongeveer 15 jaar geleden om zelf vloerkleden te gaan produceren in Rabat (Marokko). In de fabriek in Marokko worden de Perletta tapijten stuk voor stuk met de hand geweven op originele en authentieke weefgetouwen. Perletta heeft het gebruik van natuurlijke producten hoog in de vaandel staan, voor hun vloerkleden gebruiken ze onder andere Nieuw-Zeelandse scheerwol, jute en bamboezijde. Een Perletta vloerkleeds is te herkennen aan het innovative dessin, de tijdloze weefsels, neutrale tinten en onverwachte structuren. Doordat ieder vloerkleed met de hand gemaakt wordt haalt u altijd een uniek stuk in huis. Het uitgebreide assortiment, van vlak tot hoogpolig en van bijzondere dessins tot rustige neutrale kleuren, zorgt er voor dat er een Perletta tapijt voor elk interieur te vinden is. De grootste collectie is de Perletta Structures collectie met 12 verschillende structuren in 35 verschillende kleuren. Daarnaast heeft het merk de Lab collectie die inspeelt op trends en de New Traditions waarbij oude traditionele vloerkleden geherintroduceerd worden of toegepast in een nieuwe vorm en/of materiaal. Bij de Urban collectie worden verschillende garens toegepast en gecombineerd, vloerkleden uit Nepal vormen de Eclectic collectie en bij Moods kunt u terecht voor 5 sterk variërende structuren. Naast de standaardmaten is het ook mogelijk om een Perletta vloerkleed op maat te laten maken