Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Thonet


Nieuwste Thonet collectie

De geschiedenis van Thonet begint in 1819, de Duitser Michael Thonet jaagt zijn grootste droom na en begint met het produceren van hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. In 1859 breekt Thonet wereldwijd door met de, inmiddels legendarische, stoel nr. 14 (ook bekend als de Weense koffiehuisstoel). Door een nieuwe techniek waarmee massief beukenhout gebogen kon worden, werd het mogelijk om de stoelen in grote getale te produceren. Naast het beukenhout zijn ook stalen buizen kenmerkend voor de Thonet collectie, in de Bauhaus tijd werd hier veel  gebruik van gemaakt door bekende architecten als Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. De beroemde klassiekers en de introductie van vernieuwende ontwerpen en technieken zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, zorgen er voor dat Thonet wereldwijd bekend is geworden. Het familiebedrijf streeft er naar om de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek te creëren in hun ontwerpen. Om vernieuwend te blijven werkt Thonet samen met gerenommeerde ontwerpers van over de hele wereld en hebben ze een eigen Thonet Design Team. De ontwerpen van Thonet zijn te herkennen aan de bijzondere vorm, uitmuntende kwaliteit en eenvoudige maar stijlvolle design.