Woodnotes

Bekend om haar rigoureuze normen, het Fins design merk Woodnotes ontwerpt en produceert producten en concepten geïnspireerd op de unieke eigenschappen van papiergaren voor huiselijke en publieke ruimtes. Het or... Lees meer


Bekend om haar rigoureuze normen, het Fins design merk Woodnotes ontwerpt en produceert producten en concepten geïnspireerd op de unieke eigenschappen van papiergaren voor huiselijke en publieke ruimtes. Het origineel concept achter de producten van Woodnotes was het combineren van artistieke creativiteit geïnspireerd

Woodnotes is een Fins design bedrijf opgericht in 1987 door textiel ontwerpster Ritva Puotila en haar zoon Mikko Puotila. Het bedrijf is nog steeds eigendom van de oprichters.

Het origineel concept achter de producten van Woodnotes was het combineren van artistieke creativiteit geïnspireerd op Finland’s ruige natuur met geavanceerde technologieën, om de ruwe materialen hout en papier vorm te geven. Woodnotes is het eerste bedrijf ter wereld dat papiergaren gebruikt in functioneel textiel op een eigentijdse manier. Ritva Puotila wilde gebruik maken van papiergaren vanwege de goede eigenschappen – om het beste uit de unieke eigenschappen van papier garen te halen en niet als vervanging voor andere materialen.

De Woodnotes collectie, die in de loop der jaren is uitgebreid van vloerkleden gemaakt van papiergaren tot een uitgebreid concept, wordt elk jaar aangevuld met nieuwe, relevante en innovatieve producten.

Woodnotes producten worden wereldwijd herkend en erkend vanwege het elegante ontwerp en superieure kwaliteit. Het bedrijf exporteert momenteel 70% van de productie naar meer dan 40 verschillende landen. De producten worden verkocht aan onder andere moderne interieurontwerpers en design-retailers. Het werk van het bedrijf is bekroond met talloze internationale prijzen.