Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Woodnotes

Woodnotes

Bekend om haar rigoureuze normen, het Fins design merk Woodnotes ontwerpt en produceert producten en concepten geïnspireerd op de unieke eigenschappen van papiergaren voor huiselijke en publieke ruimtes. Het or... Lees meer


Bekend om haar rigoureuze normen, het Fins design merk Woodnotes ontwerpt en produceert producten en concepten geïnspireerd op de unieke eigenschappen van papiergaren voor huiselijke en publieke ruimtes. Het origineel concept achter de producten van Woodnotes was het combineren van artistieke creativiteit geïnspireerd

Woodnotes is een Fins design bedrijf opgericht in 1987 door textiel ontwerpster Ritva Puotila en haar zoon Mikko Puotila. Het bedrijf is nog steeds eigendom van de oprichters.

Het origineel concept achter de producten van Woodnotes was het combineren van artistieke creativiteit geïnspireerd op Finland’s ruige natuur met geavanceerde technologieën, om de ruwe materialen hout en papier vorm te geven. Woodnotes is het eerste bedrijf ter wereld dat papiergaren gebruikt in functioneel textiel op een eigentijdse manier. Ritva Puotila wilde gebruik maken van papiergaren vanwege de goede eigenschappen – om het beste uit de unieke eigenschappen van papier garen te halen en niet als vervanging voor andere materialen.

De Woodnotes collectie, die in de loop der jaren is uitgebreid van vloerkleden gemaakt van papiergaren tot een uitgebreid concept, wordt elk jaar aangevuld met nieuwe, relevante en innovatieve producten.

Woodnotes producten worden wereldwijd herkend en erkend vanwege het elegante ontwerp en superieure kwaliteit. Het bedrijf exporteert momenteel 70% van de productie naar meer dan 40 verschillende landen. De producten worden verkocht aan onder andere moderne interieurontwerpers en design-retailers. Het werk van het bedrijf is bekroond met talloze internationale prijzen.