Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Flos Hanglampen

Als er iets is waar het Italiaanse Flos in uitblinkt is het wel het ontwerpen van de meest indrukwekkende hanglampen. Bij Flos experimenteren ze graag met nieuwe materialen en is niets te gek voor de wereldberoemde designers waar ze mee samen werken. Een van de meest bekende, en unieke, ontwerpen is de Skygarden lamp, ontworpen door onze ‘eigen’ Marcel Wanders. Deze indrukwekkende lamp ziet er van veraf nog niet eens zo bijzonder uit maar zodra je er onder staat word je overdonderd door de prachtige tekeningen aan de binnenkant van de lamp. Een ander pronkstuk uit de collectie is de Zepplin 1: over deze, al indrukwekkende, kroonluchter zit een wit doek gespannen waardoor de lamp een buitengewoon uiterlijk krijgt. Naast deze bijzondere lampen heeft Flos ook nog een groot aantal lampen dat zeker de show steelt maar wel een stuk eenvoudiger ontwerp heeft.