Lilians house

Is je tuin al klaar voor de zomer?

Geplaatst op

Nu de warme zomerdagen weer voor de deur staan zul je weer je tuin klaar moeten maken voor gebruik. Er zullen weer gezellige barbecues plaatsvinden, er moet weer ruimte komen voor het zwembad en je tuin zal weer onkruidvrij gemaakt moeten worden. Maar hoe zorg je voor een mooie tuin en hoe kun je het zomerklaar maken terwijl je geen groene vingers hebt of gewoon simpelweg geen zin hebt om het te doen? Lees in deze blog hoe jij je tuin helemaal van top tot teen kunt aanpakken.

Onkruid vrij

De basis van je tuin opknappen is toch echt wel het onkruid vrij maken. Onkruid oogt al gauw verwaarloosd en zorgt vaak ook dat je struiken en tegels scheef gaan staan. Vind je het een verschrikkelijke job om uit te voeren? Nodig dan eens wat vrienden uit en vraag om hulp tegen vergoeding voor een lekkere barbecue aan het einde van de dag. De gezelligheid die het meebrengt maakt het gemakkelijker om dit uit te voeren. Speelt geld niet een hoge rol voor jou? Dan kun je ook eens kijken voor een hovenier.

Tevens heb je ook handig apparatuur die je een handje op weg kan helpen. Neem bijvoorbeeld een robotmaaier. Deze robotmaaier is geprogrammeerd om je gras netjes gelijkmatig te maaien, waardoor jij gewoon heerlijk kunt relaxen en het apparaat zijn werk kan laten doen.

Aankleding van je tuin

Dan is het handig om even na te gaan of je meubels en toebehoren nog in goede staat zijn. Voordat je wellicht bezoek krijgt en je vaak gebruik wilt maken van je tuin is het wel zo handig om te weten dat niet alles uit elkaar valt en nog schoon is. Een tuin moet namelijk rust en ontspannen uitstralen. Verder is het handig om je zwembad altijd even op tijd te controleren. Zwembaden zijn namelijk gevoelig voor schimmel, zeker als je ze lang in een opslag hebt laten liggen.

Fleur op!

Tuurlijk is het ook altijd fijn om je tuin wat te verrijken met mooie planten en bloemen. Door te spelen met veel kleuren zul je merken dat je gemoedstoestand ook een stuk vrolijker wordt. Zorg er natuurlijk ook voor dat je bomen en struiken netjes bijgeknipt zijn en dat je tuin vrij is van bepaalde vervelende insecten, zoals mierenhopen.

Heb je inspiratie nodig en zoek je nog wat leuke tuin ideeën? Blader dan eens wat tijdschriften en magazines door of ga langs bij een tuincentrum.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een inspirerende site vol met blogs die op hun beurt weer bolstaan van de tips en tricks. Meer weten over interieurdesign? Lees dan de verschillende teksten die we met grote regelmaat publiceren.

Contactgegevens

Via info @ lilianshouse.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden