Lilians house

Isolatiematerialen

Geplaatst op

Isolatie speelt een efficiënte rol deze dagen! We willen tegenwoordig namelijk zo goedkoop en duurzaam mogelijk leven en vinden ons comfort in de woning ook erg belangrijk. isolatiematerialen kunnen dan ook een verschil maken in je woning, het zorgt voor een stabiele kamertemperatuur, dempt het geluid tussen binnen en buiten het huis, en zorgt voor een tocht en vochtvrije ruimte. In deze blog lichten we enkele isolatiematerialen toe die je kunnen helpen bij het kiezen van het materiaal dat jij nodig hebt.

Glaswol en Steenwol

Glaswol en steenwol zijn al lang favoriete keuzes voor isolatie vanwege hun uitstekende thermische eigenschappen. Deze materialen worden vervaardigd door glas of steen te smelten en vervolgens te verwerken tot vezels die lucht insluiten voor isolatie. Ze bieden een goede R-waarde en zijn effectief in het reguleren van temperatuur en geluid. Ideaal voor zowel dak- als muurisolatie.

EPS en XPS

EPS en XPS zijn populaire keuzes voor isolatie vanwege hun lichte gewicht en hoge isolerende waarde. Ze zijn ideaal voor gevelisolatie en vloerisolatie. XPS heeft een gesloten celstructuur, waardoor het beter bestand is tegen vocht. EPS wordt vaak gebruikt voor dakisolatie en wordt gemaakt van geëxpandeerd polystyreen parels die aan elkaar worden gesmolten. Maar is beter bekend als een isolatie van piepschuim. Dit zijn relatief goedkope materialen en goede oplossingen voor isolatie.

Pur en pir-isolatie

PUR en PIR zijn twee-componenten isolatiematerialen die in vloeibare vorm worden aangebracht en uitharden tot een dicht schuim. Ze bieden uitstekende thermische prestaties en kunnen in kleine ruimtes worden aangebracht. Ze zijn geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

GFAF

Cellulosevezels worden gemaakt van gerecycled papier, waaronder krantpapier en worden vaak gebruikt als milieuvriendelijke isolatie optie. Ze zijn ideaal voor zowel thermische isolatie als geluidsdemping. Cellulose wordt ingeblazen in wanden, vloeren en daken, waardoor het gemakkelijk in moeilijk bereikbare plaatsen kan worden aangebracht.

Milieuvriendelijk isoleren?

Kies dan voor de materialen die hennep, schapenwol, vlas of kurk bevatten. Dit zijn enkele voorbeelden van natuurlijke isolatiematerialen die de aandacht trekken vanwege hun duurzaamheid en hernieuwbaarheid. Deze materialen bieden uitstekende thermische prestaties en dragen bij aan een gezonde binnenluchtkwaliteit.

Conclusie

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal is het belangrijk om rekening te houden met de functies en kwaliteit van de producten. Oordeel goed waar je het voor nodig hebt en wat jij belangrijk vind dat het biedt. Overweeg de functies en ga na of je bijvoorbeeld geluidsdemping belangrijk vind of dat je de dikte van het materiaal een belangrijk onderdeel vind met betrekking tot eventuele ruimtegebrek, overweeg natuurlijke producten om een zo milieuvriendelijk mogelijke woning te creëren, oftewel genoeg keuzes waarbij jij het verschil kunt maken! Creëer een goed en geïsoleerd huis voor vandaag en de toekomst!

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een inspirerende site vol met blogs die op hun beurt weer bolstaan van de tips en tricks. Meer weten over interieurdesign? Lees dan de verschillende teksten die we met grote regelmaat publiceren.

Contactgegevens

Via info @ lilianshouse.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden