Lilians house

Tips bij het inrichten van een tuin: tuinscherm

Geplaatst op

Een tuin moet natuurlijk dienen als een plek van rust en ontspanning, maar soms wil je jezelf ook kunnen beschermen tegen de blikken van ongewenste buren of vreemden. Privacy in de tuin is van groot belang en veel mensen zoeken naar een manier om hun tuin af te schermen van de buitenwereld. Een tuinscherm biedt uitkomst voor mensen die meer privacy willen in de tuin. Wil jij meer te weten komen over dit scherm? Onderstaand vertellen we alles over de voordelen van deze schermen!

Het biedt veel meer privacy

Een tuinscherm biedt veel meer privacy dan andere vormen van schuttingen. Met een scherm kun je jouw tuin afschermen van de buren, maar ook van nieuwsgierige voorbijgangers.  Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de tuin, zonder dat anderen de tuin in kunnen kijken. Of je nu wilt zonnebaden of een gezellige barbecue wilt houden, een tuinscherm zorgt ervoor dat niemand mee kan kijken tijdens deze leuke activiteiten. Je kunt in alle rust genieten van jouw achter- of voortuin.

 

Daarnaast kan een scherm helpen bij het realiseren van verschillende zones in jouw tuin. Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte van de tuin afscheiden om te gebruiken als terras, maar ook voor een speelruimte voor de kinderen. Er zijn veel mogelijkheden met tuinschermen en het is leuk om met deze schermen te experimenteren. Op die manier kun je jouw tuin een nieuwe uitstraling geven en dat is natuurlijk een groot voordeel. Een tuinscherm is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen. Kies een scherm uit dat het beste past bij jouw tuin en persoonlijke smaak.

Bescherming tegen geluid en wind

Er zitten nog veel meer voordelen aan het gebruik van een tuinscherm. Tuinschermen bieden namelijk ook bescherming tegen wind en geluid. Ze vormen namelijk een barrière en hiermee kunnen ze de impact van sterke windvlagen tegengaan. Je kunt op die manier een stuk beter genieten in de achtertuin en hebt ook direct minder last van harde geluiden. Een tuinscherm zorgt er namelijk ook voor dat geluid van verkeer, buren en andere geluiden verminderd worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een inspirerende site vol met blogs die op hun beurt weer bolstaan van de tips en tricks. Meer weten over interieurdesign? Lees dan de verschillende teksten die we met grote regelmaat publiceren.

Contactgegevens

Via info @ lilianshouse.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden