Lilians house

Upgrade je slaapkamer!

Geplaatst op

Is je slaapkamer toe aan een upgrade? Dan is het een slim plan om je slaapkamer dan eens goed aan te pakken. Het is tenslotte het rustgevendste plekje in huis waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Het is dan ook belangrijk dat je slaapkamer dit uitstraalt en je die rust ook laat beleven. Lees hier de ideale tips die jou gaan helpen bij het creëren van een heerlijke rustige en vooral ontspannen ruimte.

Kleurenpalet

Allereerst is het belangrijk om goede kleuren te kiezen voor je kamer. Kleuren hebben namelijk onwijs veel invloed op je gemoedstoestand. Het is dan ook belangrijk om voor vooral rustige kleuren te gaan. Denk bijvoorbeeld aan mooie pasteltinten, crème tinten en vooral zo neutraal mogelijk. Probeer dan ook echt felle kleuren te vermijden, omdat die een stimulerend effect kunnen hebben en je dus van je rust en slaap weerhoud. 

Verduistering

Zorg natuurlijk wel voor goede verduistering om je nachtrust te stimuleren. Ook als je je even terug wilt trekken kan dit als prettig ervaren worden. Daarbij wil je natuurlijk niet in de zomerdagen al om 7.00 uur ’s ochtends naast je bed staan. Een goed dik gordijn of een verduisterde luxaflex kan hier goed bij helpen. Zorg er wel voor dat je ze goed controleert bij aankoop, er zijn namelijk veel gordijnen en luxaflex te verkrijgen die meer voor de sier zijn en dus alsnog veel licht toelaten.

Bedden voor de goede nachtrust

Een goede nachtrust begint natuurlijk bij een comfortabel bed. Kies een matras dat past bij je slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Probeer dan ook zeker het matras even uit voordat je het koopt. Je wilt namelijk niet teleurgesteld worden door dit product. Dan kun je nog kiezen voor een bed met lattenbodem of voor een mooie hoge boxspring, keuze zat! We adviseren dan ook om een kijkje te nemen op Slaapspecialistvanellen.nl.

Kasten? Pak het groots aan!

Dan is het natuurlijk wel zo praktisch om een goede en vooral grote kast aan te schaffen. Om rust te creëren is het namelijk vooral belangrijk om genoeg op te kunnen bergen en geen rommel te laten slingeren. Met kleine kasten ben je daar sneller geneigd naar. Je kunt veel verschillende organizers aanschaffen om je kast ook netjes in te kunnen delen. Ook dit kan voor veel rust in je hoofd zorgen en geeft je de mogelijkheid om je spullen sneller terug te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een inspirerende site vol met blogs die op hun beurt weer bolstaan van de tips en tricks. Meer weten over interieurdesign? Lees dan de verschillende teksten die we met grote regelmaat publiceren.

Contactgegevens

Via info @ lilianshouse.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden