Lilians house

Wat voor glas heb jij in je woning?

Geplaatst op

Wanneer je een eigen woning hebt, kun je deze helemaal zo inrichten als jij wil. Op die manier kun je er dus echt je eigen woning van maken. Nu is het zo dat veel mensen bij hun ramen vrij traditioneel voor normaal glas kiezen. Wel kun je dan voor dubbel glas of misschien zelfs driedubbel glas kiezen, maar het materiaal blijft hetzelfde. Plexiglas kopen is echter ook een optie. Het is misschien wat minder veelvoorkomend, maar plexiglas kopen heeft wel degelijk een aantal voordelen ten opzichte van normaal glas.

Veiliger dan glas

Zo is plexiglas onder andere veiliger dan normaal glas. Als je weleens een ruitje hebt gebroken, weet je dat glas vaak in allerlei scherven uiteenspat. Dit is iets waar je verandering in kunt brengen door te investeren in speciaal glas, maar plexiglas kopen is dus ook een optie. Het kan heel prettig zijn om veilig glas te hebben, want zo kun je jezelf minder snel pijn doen. Ook als je kinderen of huisdieren hebt, kan het prettig zijn om het zo veilig mogelijk te maken.

Sterker dan glas

Naast het feit dat het veiliger is dan glas omdat het niet in scherven uiteenspat, is het ook nog eens een stuk sterker dan glas. Dit heeft ermee te maken dat het van kunststof is gemaakt en dus niet van echt glas. Het kan hierdoor tot wel 25 keer sterker zijn en het breekt dus ook een stuk minder snel. Plexiglas kopen kan daardoor dus best een goede keuze zijn als je wil dat je glas niet zomaar kapot gaat.

Is plexiglas kopen iets voor jou?

Naast de hierboven genoemde voordelen, zijn er nog meer voordelen van plexiglas ten opzichte van glas te benoemen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat plexiglas een stuk lichter is dan normaal glas. Dit kan heel prettig zijn als je het wil monteren. Verder is het makkelijk te bewerken en vaak ook nog eens duurzaam. Plexiglas kopen is dus misschien niet een van de eerste dingen waar je aan denkt bij je woning, maar het kan wel echt de moeite waard zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een inspirerende site vol met blogs die op hun beurt weer bolstaan van de tips en tricks. Meer weten over interieurdesign? Lees dan de verschillende teksten die we met grote regelmaat publiceren.

Contactgegevens

Via info @ lilianshouse.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden